5 nov 2019

Fibernett - en oppdatering på fremdrift

Som mange av dere har fått med seg er entreprenørene til OBOS Fibernett nå i gang med arbeidet med det nye fibernettet. Etter veldig lang tid med stillstand ble det satt i gang mange aktiviteter på en gang denne uken.

Det legges kabel på yttervegg, vi er i dialog med entreprenør om justeringer av forlegningsmåte, slik at det blir penest mulig. Ikke alle vil være fornøyde men, vi må gjøre det beste ut av situasjonen.
Det skal graves grunne grøfter inn til noen av seksjonene i henhold til vedlagte graveplan. Der det er merket "Leveransepunkt" vil det komme en liten boks på veggen. Alle grøfter skal tilbakestilles, mulig at noe av dette arbeidet må utsettes til våren, da vinteren er rundt hjørnet.
Noen steder i sameiet er det bare fjell og stein, der vil det bli liggende halvrør med kabel inni. Dette skal også gjøres så pent det er mulig. Her finner du kart over sameiet og oversikt over hvor kabler i bakken skal gå, samt "Leveransepunkt" på rekkene

Per i dag er det der kablene er lagt, hengt en "rull" med kabel på utsiden av veggen. Denne skal så strekkes inn i hver seksjon etter avtale. Entreprenøren skal gjøre avtale om å komme inn i hver seksjon for installasjon. Det skal strekkes en tynn kabel inn til et fibermodem inne, normalt der du har TV i dag. Om du ønsker et annet sted, avtal med montøren. Der kabelen kommer inn ved stuen vil det være naturlig å strekke denne langs lister utenpåliggende. Der kabelen kommer inn på motsatt side av huset, eller om man ønsker fibermodemet i et annet rom, kan kabelen strekkes over loft, men da må dere selv rydde plass slik at montøren kommer til.

Her er bilde av det fibermodemet som monteres i den enkelte seksjon, og her er samme med montasjebrakett og kabelkammer.

Dersom det leveres WIFI-router ser den slik ut.

For de som ønsker TV, vil det leveres en boks med enkel montering.
Dersom det er noen som ikke klarer denne installasjonen selv, vil det bli mulig å få hjelp.
Mer informasjon om denne delen av etableringen kommer nærmere oppstart av anlegget.

Entreprenør skal tilbakestille grøfter og gater, men også her vil noe av arbeidet utføres etter vinteren. Styret har en dialog på dette.

Avtalen med Telenor på dagens eksisterende nett blir sagt opp så snart det er klart for en oppstartsdato av det nye nettet. Vi har en oppsigelsestid med Telenor, slik at vi er sikre på å ikke bli stående uten TV og Internett.

Styret håper dette gir svar på noen av de spørsmålene dere har, skulle det være flere spørsmål er det bare å sende epost til sagbo@styrerommet.net